portfolio.jpg
Moj prvi susret sa radovima Alensandra Oklobdžije desio se sasvim slučajno, prošle godine. Pregledala sam domaće blogove i tako stigla na ArtGenius blog. Moram priznati da mi je naziv, na prvu loptu, zazvučao malo pretenciozno, ali kada sam videla radove i svestranost ovog umetnika, bila sam više nego prijatno iznenađena. Prvo su mi privukle pažnju fotografije, a zatim i njegove slike fantastičnih prizora.
011.jpg
Aleksandar je rođen 1970. godine u Kanjiži. Diplomirao je na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku zidno slikarstvo – restauracija i konzervacija. Na poziv galerije Art Domain, prošle godine je izlagao na grupnoj izložbi u Lajpcigu. Ove godine, nada se da će imati izložbe u Austriji i Mađarskoj. Njegove fotografije i slike, možete naći na internet stranicama JPG Magazina i Flicker-a. Kako sam kaže, zbog životnih okolnosti, slikarstvo je u glavnom najviše trpelo. U periodu kada se često selio, bilo je nemoguće slikati u takvim uslovima, pa je našao kompromisno rešenje baveći se digitalnom umetnošću.
021.jpg
Slikarstvo ovog umetnika, kao da nas za trenutak vodi u zemlju snova, mirnu i široku, u kojoj je sve moguće. Stalna želja za eksperimentisanjem je vrlo prepoznatljiva na njegovim slikama i to je ono što svakog pravog umetnika tera da stvara nove i nove slike. Ovo je samo jedan mali deo sveta Aleksandra Oklobdžije, koji svakako vredi upoznati. Nešto više o njegovom radu i tehnikama kojima slika možete naći na njegovom sajtu www.oklobdzija.com
031.jpg

Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind