portfolio1.jpg
heder1.jpg

Nemanjine radove sam prvi put videla prošle godine na forumu Dizajn zone. Privukli su mi pažnju svojom razigranošću i unutrašnjom pričom detalja. Međutim, ono što najviše pleni je originalan izraz kakav ranije nisam sretala. Kolaži, vrlo vešto uklopljeni elementi fotografije i ilustracije, vedar i pozitivan osećaj koji ostavljaju za sobom. Pre nekoliko dana sam ponovo posetila Nemanjin sajt, www.pixellab.co.yu, i zaista bila oduševljena količinom svežih i kreativnih radova. Čitav jedan mali i novi svet stvaralaštva otvarao mi se pred očima.

cd2.jpg
cd1.jpg

Nemanja Dragojlović je student pete godine Filološko Umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Sa svoje dvadesetčetiri godine, već iza sebe ima zavidan broj izložbi od kojih svakako treba pomenuti “400 anos Don Quijote de la Mancha”-Institut Servantes u Beogradu (2005.), “10+”-SKC Kragujevac (2005.), “XII beogradska mini art scena”-galerija Singidunum, Beograd(2005.) kao i “Pismo plakat” – Dom kulture Čačak.
Od 2004. do danas, Nemanja je učestvovao na mnogim značajnim konkursima kao što su “Tvoja ideja” na kojem je osvojio drugu nagradu, “Predstavite se firmi Adobe” na temu “Made in Serbia”,”Otvoreni put E-761″ gde je osvojio I nagradu, “Hugo Boss Ego”, Salomon Artwork, a ove godine se našao u finalu velikog svetskog konkursa “Bodegas Terras Gauda”.

plakati.jpg
plakati2.jpg
plakati3.jpg

U poslednje četiri godine, radio je kao freelance graficki dizajner na mnogim projektima(plakati, ilustracije, ambalaža, web dizajn) za domaće i strane klijente. Po završetku osnovnih studija, Nemanja planira da upiše specijalisticke studije na FDU, na odseku za Reklamu i medije.Od ovog maldog umetnika svakako imamo mnogo toga da naučimo. U njegovom slučaju reč kreativnost dobija svoj pravi smisao. Ne libi se da na plakatima predstavi svoje videnje sveta, mozda na prvi pogled pomalo dečije, ali svakako promišljeno i jasano. U današnje vreme, navikli smo da iza ovakvih radova, “proizvoda”, stoji nekoliko ljudi, dizajner, copywritter, kreativni direktor… Nemanja je od svega po malo. U iščekivanju njegovog novog projekta, a ujedno i diplomskog rada “Online Art Shop – KUFER”, možemo mu samo poželeti sve najbolje i prepustiti da slike govore više od reči…

veseli.jpg
ilustr.jpg
salomon.jpg
ilustr2.jpg

Comments

You must be logged in to post a comment.

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind